Višja strokovna šola Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 42, info@sckr.si
 

10-obletnicaVišja strokovna šola ŠC Kranj je 16. 11. 2015 praznovala 10. obletnico. Jubilej smo praznovali skupaj z obletnicami srednjih šol, Šolski center Kranj pa je praznoval častitljivih 70 let. 10 let Višje strokovne šole ŠC Kranj pravzaprav pomeni deset let programa mehatronika, ki se je začel izvajati v tedanjem Tehniškem šolskem centru Kranj.

V ponedeljek, 16. 11. 2015, nas je dopoldne obiskal predsednik republike Borut Pahor, ki si je ogledal festival poklicev in se družil s študenti in dijaki. Istega dne popoldne pa je bila v Kongresnem centru Brdo svečana akademija. V torek, 17. 11. 2015, smo organizirali Mednarodno konferenco UP 2015. 

ravnateljica Višje strokovne šole ŠC Kranj
mag. Lidija Grmek Zupanc

agromehanika mV sredo, 4. novembra 2015, so študenti 1. letnika programa ekonomist, smer komerciala, obiskali podjetje Agromehanika, d.d. Podjetje je vodilni proizvajalec škropilne tehnike in traktorjev v Sloveniji in eden večjih proizvajalcev škropilne tehnike v Srednji in JV Evropi. Izdelki so visoke kakovosti, enostavni za uporabo in stroški za njihovo vzdrževanje so nizki. Izdelki so izdelani v skladu z evropskimi standardi. Namenjeni so uporabi v kmetijstvu, gozdarstvu, vinogradništvu, zasebnem in javnem sektorju.

Več ...

sodja mNaš diplomant Uroš Sodja je s svojo diplomsko nalogo Analiza NNO Polje, modeliranje, dimenzioniranje in meritve za dosego standarda kvalitete napetosti dosegel 2. mesto na državnem tekmovanju oz. natečaju za najboljšo diplomsko nalogo s področja vzdrževanja za leto 2015. Mentor Robert Šifrer, univ. dipl. ing.

Priznanje mu je bilo podeljeno v okviru 25. Tehniškega posvetovanja vzdrževalcev Slovenije na Otočcu, 16. 10. 2015.

2. in 6. mesto za naša diplomanta na državnem tekmovanju – natečaju za najboljšo diplomsko nalogo s področja vzdrževanja za leto 2015, ki poteka v okviru 25. Tehniškega posvetovanja vzdrževalcev Slovenije na Otočcu

Naš diplomant Uroš Sodja je s svojo diplomsko nalogo z naslovom Analiza NNO Polje, modeliranje, dimenzioniranje in meritve za dosego standarda kvalitete napetosti dosegel 2. mesto (mentor Robert Šifrer, univ. dipl. ing.), diplomant Anton Kokalj pa je z diplomsko nalogo z naslovom Komunikacijski model pospeševanja prodaje servisne mreže v podjetju Gorenje, d. d. dosegel 6. mesto (mentorica Nastja Beznik, univ. dipl. org.). Slavnostna podelitev priznanj in predstavitev nagrajenih nalog bo v petek, 16. 10. 2015, na Otočcu.

ISKRENO ČESTITAMO OBEMA DIPLOMANTOMA IN MENTORJEMA!

ravnateljica mag. Lidija Grmek Zupanc 

pdfRezultati_natecaja_25_TPVS.pdf

Študent rednega študija Mehatronike Blaž Bizjak je od 7.4.2015 do 26.6.2015 opravljal 80-dnevno praktično usposabljanje iz stroke svojega študija v podjetju A. M.I. GmbH – agencija za medicinske inovacije s sedežem v Feldkirchu v Avstriji (http://www.ami.at).   Poleg uvodnega spoznavanja organizacijskih in ekonomskih značilnosti podjetja se je usposabljanje nadaljevalo s spoznavanjem visoko razvitih tehnoloških procesov, podprtih s sodobnimi CNC proizvodnimi stroji ter delom na različnih področjih proizvodnje, od sestavljanja do pakiranja medicinskih produktov.

Zapisala: Nastja Beznik,univ. dipl. org.
Koordinator Erasmus mobilnosti za VSŠ

cof1Gorenjski glas, 16. junij 2015

Naš študent mehatronike Blaž Cof je osvojil naslov evropskega prvaka v spustu na divjih vodah.

Čestitamo!

podelitev diplom 2015  FOTOGALERIJA

logos1m V marcu nas je na višji strokovni šoli v okviru vaj PKV (študijski program Informatika) obiskal g. mag. Tomaž Krišelj, direktor podjetja Logos. Mag. Krišelj nam je na kratko prestavil zgodovino njegovega podjetja za računalniški inženiring (podjetje je bilo ustanovljeno v letu 1989 in je skozi leta razvijalo predvsem različno programsko opremo, poznani so po njihovih izdelkih Vulkan, Lisjak, SPIN, Info GRS, IDS Logos ter Lo.Polis, več o podjetju na www.logos.si), dejavnosti podjetja in strukturo zaposlenih (zelo zanimivo in na trenutke tudi duhovito je mag. Krišelj orisal tudi lastno poklicno pot od inovatorja do direktorja računalniškega podjetja) ter predstavil tudi pristop/e k vodenju ter motiviranju zaposlenih.

Več ...

elan1m V četrtek, 19. 3. 2014, smo predavatelji višje strokovne šole obiskali podjetje Elan. Sprejela nas je ga. Polona Zrimec, vodja divizije vetrne energije in OEM poslov in nam predstavila najprej zgodovino podjetja, nato pa posamezne enote (Elan Winter, Elan Yachts, Wind Power, Elan Inventa). Prikazala je proizvode posameznih enot in se posebej ustavila pri tistih, ki so dobili pomembne nagrade. Vodja razvoja g. Javernik je nato nazorno razložil in prikazal, kako poteka razvoj novega plovila. Sledil je ogled proizvodnje na vseh treh pomembnih področjih – jadrnice, smuči, vetrne elektrarne.

FOTOGALERIJA

Pripravila: mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica VSŠ

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo