Višja strokovna šola Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 42, info@sckr.si
 

logos1m V marcu nas je na višji strokovni šoli v okviru vaj PKV (študijski program Informatika) obiskal g. mag. Tomaž Krišelj, direktor podjetja Logos. Mag. Krišelj nam je na kratko prestavil zgodovino njegovega podjetja za računalniški inženiring (podjetje je bilo ustanovljeno v letu 1989 in je skozi leta razvijalo predvsem različno programsko opremo, poznani so po njihovih izdelkih Vulkan, Lisjak, SPIN, Info GRS, IDS Logos ter Lo.Polis, več o podjetju na www.logos.si), dejavnosti podjetja in strukturo zaposlenih (zelo zanimivo in na trenutke tudi duhovito je mag. Krišelj orisal tudi lastno poklicno pot od inovatorja do direktorja računalniškega podjetja) ter predstavil tudi pristop/e k vodenju ter motiviranju zaposlenih.

Več ...

elan1m V četrtek, 19. 3. 2014, smo predavatelji višje strokovne šole obiskali podjetje Elan. Sprejela nas je ga. Polona Zrimec, vodja divizije vetrne energije in OEM poslov in nam predstavila najprej zgodovino podjetja, nato pa posamezne enote (Elan Winter, Elan Yachts, Wind Power, Elan Inventa). Prikazala je proizvode posameznih enot in se posebej ustavila pri tistih, ki so dobili pomembne nagrade. Vodja razvoja g. Javernik je nato nazorno razložil in prikazal, kako poteka razvoj novega plovila. Sledil je ogled proizvodnje na vseh treh pomembnih področjih – jadrnice, smuči, vetrne elektrarne.

FOTOGALERIJA

Pripravila: mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica VSŠ

informativa gg m

Ob slovenskem kulturnem prazniku se spominjamo vseh pomembnih avtorjev na področju slovenske kulture, prav pa je, da se znamo ozreti tudi okrog sebe in prepoznati nadarjene posameznike, ki so ustvarjalni na katerem koli področju. Predstavljamo vam našega študenta, glasbenika Matica Hribarja.

Več ...

srecanje diplomantov 2014 V četrtek, 11. 12. 2014, je Višja strokovna šola Šolskega centra Kranj pripravila strokovno srečanje diplomantov vseh višješolskih programov.

Pozdravni nagovor sta imela direktor ŠC Kranj g. Jože Drenovec in ravnateljica Višje strokovne šole mag. Lidija Grmek Zupanc.

Osrednji del strokovnega srečanja je bil namenjen predavanju dr. Jožice Rejec, predsednice uprave podjetja Domel holding d. d., ki je predstavila »Celosten razvoj Domela«.

Več ...

Naš predavatelj g. Janez Marn je v reviji Svet elektronike (letnik XXI, december 2014, številka 225) objavil članek z naslovom Merilnik induktivnosti z LabVIEW. V članku je opisan merilnik induktivnosti, ki omogoča merjenje induktivnosti in upornosti tuljave z uporabo preprostega vezja in programa LabVIEW.

Čestitamo avtorju za objavo in vabimo k branju! Revija Svet elektronike je na voljo v šolski knjižnici.

mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica

cablex1m V četrtek, 6. 11. 2014, smo v okviru povezovanja šole z gospodarstvom, v predavalnici Šolskega centra Kranj, gostili podjetje CABLEX Group. Direktor hčerinskega podjetja iz Tržiča g. Samo Prodan nam je predstavil podjetje, ki je z več kot 1500 zaposlenimi, osmimi proizvodnimi enotami v različnih predelih Evrope ter novo proizvodnjo lokacijo na Kitajskem, kos globalnim tržnim izzivom na področju sistemskega razvijanja kabelskih snopov, plastičnih in silikonskih delov ter različnih mehanskih sklopov.

Več ...

IMG 8042mV Tehnološkem parku v Ljubljani so se že sedmo leto zapored v organizaciji podjetij Data d.o.o. in Tehnološkega parka Ljubljana d.o.o.) odvijali Dnevi podjetništva.

Študenti programov informatika, mehatronika, elektroenergetika, varovanje in ekonomist Višje strokovne šole Šolskega centra Kranj smo se letos, tradicionalno,  že četrtič udeležili predavanj in delavnic, ki so bila organizirana v dveh dneh.

Več ...

hidria3m V luči krepitve sodelovanja naše šole z gospodarstvom, je v sredo, 15.10.2014, v predavalnici šole potekala predstavitev podjetja Hidria Rotomatika d.o.o.

Obiskala sta nas g. Borut Tuma, vodja enote v Kranju, in ga. Tanja Tušar, ki je v podjetju odgovorna za delo z mladimi.

Študentom sta predstavila dejavnosti podjetja, ki se uvršča med vodilne evropske in svetovne korporacije na področju avtomobilskih tehnologij in industrijskih komponent ter sistemov za klimatizacijo.

Več ...

erasmus dan 7m  Torek, 30. 9. 2014, je bil pester dan, predvsem za študente prvih letnikov izobraževalnih programov VSŠ ŠC Kranj. Izvedena sta bila Uvodni dan in Erasmus dan in v okviru slednjega smo gostili tujega strokovnjaka iz podjetja Festo, d.o.o iz Zagreba, ki je izvedel zanimivo strokovno predavanje.

Uvodnega dneva, na katerem je Erasmus koordinatorica za VSŠ Nastja Beznik, univ. dipl. org., seznanila študente z dosedanjim delom na projektu Erasmus na VSŠ, se je udeležilo 166 študentov rednega študija.

Svoje izkušnje s praktičnim usposabljanjem in študijem so študentom predstavili tudi letošnji Erasmus študenti: Maruša Lazar, Aleš Šifrar in Aleksandr Suhinin. Ravnateljica VSŠ Lidija Grmek Zupanc jim je ob tej priložnosti čestitala za novo pridobljene dragocene izkušnje in znanja ter jim podelila simbolične Priloge k diplomi.

Več ...

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo