Višja strokovna šola Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 42, vss@sckr.si
 

posvet z delodajalciFOTOGALERIJA (Miloš Frelih)

19. maja 2016 se je ob 14. uri v učilnici št. 509, ŠC Kranj, odvijal tradicionalni dogodek Strokovni posvet z delodajalci.

Udeležence dogodka so nagovorili direktor ŠC Kranj gospod Jože Drenovec, gospa Saša Kocijančič, ravnateljica Srednje tehnične šole ŠC Kranj in gospa mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica Višje strokovne šole ŠC Kranj.

Več ...

pozor-ni-za-okolje Včeraj, 17. maja 2016, se je v Sokolskem domu Škofja Loka zaključila že šesta Goodyearova kampanja Pozor(!)ni za okolje. Ta je v letošnjem šolskem letu s sodelovanjem 16.000 dijakov prerasla v nacionalno gibanje za zmanjševanje ogljičnega odtisa.

Zaključni dogodek sta zaznamovala razglasitev Srednje šole tehniških strok Šiška kot zmagovalke letošnje kampanje in slovesna predaja zbornika EKOpraktik Lidiji Stebernak, državni sekretarki na Ministrstvu za okolje in prostor in mag. Saši Dragar Milanovič, glavni inšpektorici z Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo.

Iz ŠC Kranj so se zaključnega dogodka udeležili Ana, Anže, Jaka, Thai in Davor, EKOninje iz Strokovne gimnazije in Srednje tehniške šole in mentorici Vera Brezar in Branka Jarc Kovačič. Slednja je v imenu obeh šol prevzela nagrado – stiskalnico za plastenke in pločevinke, ki so si jo dijaki prislužili z aktivnim izpolnjevanjem anketnega vprašalnika o njihovem odnosu do okolja.

Več ...

podelitev5mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Več ...

obisk m FOTOGALERIJA

 

 

 

V četrtek, 14. 4., in petek, 15. 4. 2016, sta bila na obisku naše VSŠ ŠC Kranj predstavnika Visoke železničke škole strukovnih studija iz Beograda - prof. dr. Zoran N. Bundalo, direktor šole, in dr. Branislav Gavrilović, predavatelj na omenjeni šoli. Gosta sta si ogledala prostore in opremo ŠC ter sodelovala v pogovorih glede morebitnega sodelovanja med šolama in sodelovanja v skupnih projektih na področju izobraževanja. S strani ŠC so v omenjenih pogovorih sodelovali g. Jože Drenovec, direktor ŠC, mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica VSŠ, in g. Srećko Simović, predavatelj VSŠ.

 

 

Pripravil: Srećko Simović

remo      gzs

V četrtek, 14. 4. 2016, sta se vodja MIC-a Nataša Primšar, univ. dipl. inž., in Marija Šubic, prof., predavateljica VSŠ, udeležili Konference o mobilnosti v poklicnem izobraževanju in usposabljanju »REMO«, ki jo je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije, OGZ za Gorenjsko. Glavni namen dogodka je bil spregovoriti o priložnostih in izzivih, ki jih za dijake, študente in zaposlene ponujajo različne vrste mobilnosti v okviru programa Erasmus+.

Več ...

sodelovanjeFOTOGALERIJA

V okviru sodelovanja z Visoko šolo za tehnologijo polimerov iz Slovenj Gradca, kamor spada tudi sodelovanje na področju izdelave diplomskih nalog, sta 9. 4. 2016 predavatelj VSŠ in somentor Domen Kepic in izredni študent mehatronike in skorajšnji diplomant Alojz Šenk na povabilo predavatelja VŠTP in somentorja mag. Silvestra Bolkein pod njegovim vodstvom opravila del nalog, potrebnih za empirični del diplomske naloge z naslovom Vpliv parametrov brizganja plastike na avtomatsko odvzemanje kosov iz orodja.

Več ...

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo