Višja strokovna šola Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 42, info@sckr.si
 

2. in 6. mesto za naša diplomanta na državnem tekmovanju – natečaju za najboljšo diplomsko nalogo s področja vzdrževanja za leto 2015, ki poteka v okviru 25. Tehniškega posvetovanja vzdrževalcev Slovenije na Otočcu

Naš diplomant Uroš Sodja je s svojo diplomsko nalogo z naslovom Analiza NNO Polje, modeliranje, dimenzioniranje in meritve za dosego standarda kvalitete napetosti dosegel 2. mesto (mentor Robert Šifrer, univ. dipl. ing.), diplomant Anton Kokalj pa je z diplomsko nalogo z naslovom Komunikacijski model pospeševanja prodaje servisne mreže v podjetju Gorenje, d. d. dosegel 6. mesto (mentorica Nastja Beznik, univ. dipl. org.). Slavnostna podelitev priznanj in predstavitev nagrajenih nalog bo v petek, 16. 10. 2015, na Otočcu.

ISKRENO ČESTITAMO OBEMA DIPLOMANTOMA IN MENTORJEMA!

ravnateljica mag. Lidija Grmek Zupanc 

pdfRezultati_natecaja_25_TPVS.pdf

cof1Gorenjski glas, 16. junij 2015

Naš študent mehatronike Blaž Cof je osvojil naslov evropskega prvaka v spustu na divjih vodah.

Čestitamo!

podelitev diplom 2015  FOTOGALERIJA

logos1m V marcu nas je na višji strokovni šoli v okviru vaj PKV (študijski program Informatika) obiskal g. mag. Tomaž Krišelj, direktor podjetja Logos. Mag. Krišelj nam je na kratko prestavil zgodovino njegovega podjetja za računalniški inženiring (podjetje je bilo ustanovljeno v letu 1989 in je skozi leta razvijalo predvsem različno programsko opremo, poznani so po njihovih izdelkih Vulkan, Lisjak, SPIN, Info GRS, IDS Logos ter Lo.Polis, več o podjetju na www.logos.si), dejavnosti podjetja in strukturo zaposlenih (zelo zanimivo in na trenutke tudi duhovito je mag. Krišelj orisal tudi lastno poklicno pot od inovatorja do direktorja računalniškega podjetja) ter predstavil tudi pristop/e k vodenju ter motiviranju zaposlenih.

Več ...

elan1m V četrtek, 19. 3. 2014, smo predavatelji višje strokovne šole obiskali podjetje Elan. Sprejela nas je ga. Polona Zrimec, vodja divizije vetrne energije in OEM poslov in nam predstavila najprej zgodovino podjetja, nato pa posamezne enote (Elan Winter, Elan Yachts, Wind Power, Elan Inventa). Prikazala je proizvode posameznih enot in se posebej ustavila pri tistih, ki so dobili pomembne nagrade. Vodja razvoja g. Javernik je nato nazorno razložil in prikazal, kako poteka razvoj novega plovila. Sledil je ogled proizvodnje na vseh treh pomembnih področjih – jadrnice, smuči, vetrne elektrarne.

FOTOGALERIJA

Pripravila: mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica VSŠ

informativa gg m

Ob slovenskem kulturnem prazniku se spominjamo vseh pomembnih avtorjev na področju slovenske kulture, prav pa je, da se znamo ozreti tudi okrog sebe in prepoznati nadarjene posameznike, ki so ustvarjalni na katerem koli področju. Predstavljamo vam našega študenta, glasbenika Matica Hribarja.

Več ...

srecanje diplomantov 2014 V četrtek, 11. 12. 2014, je Višja strokovna šola Šolskega centra Kranj pripravila strokovno srečanje diplomantov vseh višješolskih programov.

Pozdravni nagovor sta imela direktor ŠC Kranj g. Jože Drenovec in ravnateljica Višje strokovne šole mag. Lidija Grmek Zupanc.

Osrednji del strokovnega srečanja je bil namenjen predavanju dr. Jožice Rejec, predsednice uprave podjetja Domel holding d. d., ki je predstavila »Celosten razvoj Domela«.

Več ...

Naš predavatelj g. Janez Marn je v reviji Svet elektronike (letnik XXI, december 2014, številka 225) objavil članek z naslovom Merilnik induktivnosti z LabVIEW. V članku je opisan merilnik induktivnosti, ki omogoča merjenje induktivnosti in upornosti tuljave z uporabo preprostega vezja in programa LabVIEW.

Čestitamo avtorju za objavo in vabimo k branju! Revija Svet elektronike je na voljo v šolski knjižnici.

mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo