Višja strokovna šola Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 42, info@sckr.si
 

informativa gg m

Ob slovenskem kulturnem prazniku se spominjamo vseh pomembnih avtorjev na področju slovenske kulture, prav pa je, da se znamo ozreti tudi okrog sebe in prepoznati nadarjene posameznike, ki so ustvarjalni na katerem koli področju. Predstavljamo vam našega študenta, glasbenika Matica Hribarja.

Več ...

srecanje diplomantov 2014 V četrtek, 11. 12. 2014, je Višja strokovna šola Šolskega centra Kranj pripravila strokovno srečanje diplomantov vseh višješolskih programov.

Pozdravni nagovor sta imela direktor ŠC Kranj g. Jože Drenovec in ravnateljica Višje strokovne šole mag. Lidija Grmek Zupanc.

Osrednji del strokovnega srečanja je bil namenjen predavanju dr. Jožice Rejec, predsednice uprave podjetja Domel holding d. d., ki je predstavila »Celosten razvoj Domela«.

Več ...

Naš predavatelj g. Janez Marn je v reviji Svet elektronike (letnik XXI, december 2014, številka 225) objavil članek z naslovom Merilnik induktivnosti z LabVIEW. V članku je opisan merilnik induktivnosti, ki omogoča merjenje induktivnosti in upornosti tuljave z uporabo preprostega vezja in programa LabVIEW.

Čestitamo avtorju za objavo in vabimo k branju! Revija Svet elektronike je na voljo v šolski knjižnici.

mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica

cablex1m V četrtek, 6. 11. 2014, smo v okviru povezovanja šole z gospodarstvom, v predavalnici Šolskega centra Kranj, gostili podjetje CABLEX Group. Direktor hčerinskega podjetja iz Tržiča g. Samo Prodan nam je predstavil podjetje, ki je z več kot 1500 zaposlenimi, osmimi proizvodnimi enotami v različnih predelih Evrope ter novo proizvodnjo lokacijo na Kitajskem, kos globalnim tržnim izzivom na področju sistemskega razvijanja kabelskih snopov, plastičnih in silikonskih delov ter različnih mehanskih sklopov.

Več ...

IMG 8042mV Tehnološkem parku v Ljubljani so se že sedmo leto zapored v organizaciji podjetij Data d.o.o. in Tehnološkega parka Ljubljana d.o.o.) odvijali Dnevi podjetništva.

Študenti programov informatika, mehatronika, elektroenergetika, varovanje in ekonomist Višje strokovne šole Šolskega centra Kranj smo se letos, tradicionalno,  že četrtič udeležili predavanj in delavnic, ki so bila organizirana v dveh dneh.

Več ...

hidria3m V luči krepitve sodelovanja naše šole z gospodarstvom, je v sredo, 15.10.2014, v predavalnici šole potekala predstavitev podjetja Hidria Rotomatika d.o.o.

Obiskala sta nas g. Borut Tuma, vodja enote v Kranju, in ga. Tanja Tušar, ki je v podjetju odgovorna za delo z mladimi.

Študentom sta predstavila dejavnosti podjetja, ki se uvršča med vodilne evropske in svetovne korporacije na področju avtomobilskih tehnologij in industrijskih komponent ter sistemov za klimatizacijo.

Več ...

erasmus dan 7m  Torek, 30. 9. 2014, je bil pester dan, predvsem za študente prvih letnikov izobraževalnih programov VSŠ ŠC Kranj. Izvedena sta bila Uvodni dan in Erasmus dan in v okviru slednjega smo gostili tujega strokovnjaka iz podjetja Festo, d.o.o iz Zagreba, ki je izvedel zanimivo strokovno predavanje.

Uvodnega dneva, na katerem je Erasmus koordinatorica za VSŠ Nastja Beznik, univ. dipl. org., seznanila študente z dosedanjim delom na projektu Erasmus na VSŠ, se je udeležilo 166 študentov rednega študija.

Svoje izkušnje s praktičnim usposabljanjem in študijem so študentom predstavili tudi letošnji Erasmus študenti: Maruša Lazar, Aleš Šifrar in Aleksandr Suhinin. Ravnateljica VSŠ Lidija Grmek Zupanc jim je ob tej priložnosti čestitala za novo pridobljene dragocene izkušnje in znanja ter jim podelila simbolične Priloge k diplomi.

Več ...

MIC ŠC Kranj in danska šola EUC SYD sta pričeli s sodelovanjem v projektu LoCaRe – ESA (INTERREG IVC 2010-2012). To odlično sodelovanje se je v letošnjem letu razširilo tudi na projekt Erasmus na VSŠ ŠC Kranj. Dobro sodelovanje tako med organizacijskimi enotami ŠC Kranj kot tudi mednarodno prinaša dobre poslovne učinke in pomaga na poti do poslovne odličnosti in internacionalizacije.

Več ...

gg 3 10 2014mV torek, 30. 10. 2014, je bila otvoritev prenovljene učilnice 352.

Projekt "352" je vodil predavatelj Srećko Simovič.

VEČ O PROJEKTU

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo