Višja strokovna šola Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 42, info@sckr.si
 

lth3m V industrijski coni Trata smo si v torek, 2. 2. 2016, ogledali oddelke Konstrukcija, Tehnologija in Proizvodnja orodjarne. V novi stavbi se nahajajo od novembra 2014.

Skupina LTH Castings sicer deluje v 5 obratih v 3 državah: obrat Škofja Loka, obrat Ljubljana, obrat Orodjarna (Trata) – vsi trije pod imenom LTH Castings, obrat LTH Metal Cast na Hrvaškem in obrat LTH Learnica v Makedoniji. Kupci njihovih izdelkov so Daimler, BMW, Audi, Bosch, …

Več ...

ifamFOTOGALERIJA (Andrej Gracelj, Robert Šifrer, Tomo Štular, Rok Radminič)
Sejem IFAM vsako leto privabi ključna podjetja s področja industrijske avtomatizacije, robotike, mehatronike in elektronike.

Našo Višjo strokovno šolo, še posebej program mehatronika, je vse tri dni predstavljal študent programa mehatronika, ki je s svojo sestavljalno postajo, ki jo je izdelal sam kot diplomsko delo, privabil številne obiskovalce. Pri predstavljanju mu je pomagal dijak Srednje tehniške šole ŠC Kranj Melvis Feratović, 1EE.

Več ...

tus FOTOGALERIJA  (Žiga Kalan)

V soboto, 23. 1. 2016, smo v Planetu TUŠ Kranj sodelovali na predstavitvi šol. Predstavljali smo vse naše izobraževalne programe, v nastopni točki pa smo prikazali nekaj vsebin s področja trženja. To so vsebine programa ekonomist, iz katerega prihaja naša študentka Marjeta Duhani, ki je v prostem času tudi plesalka in učiteljica plesa, zato je pripravila zanimive plesne točke.

Vsem, ki ste predstavljali VSŠ ŠC Kranj, se najlepše zahvaljujem.

mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica

Informativa FOTOGALERIJA  (Marija Šubic)

V okviru promocijskih aktivnosti Šolskega centra Kranj je na 8. Informativi sodelovala tudi Višja strokovna šola.

Predstavitve izobraževalnih in drugih dejavnosti so izvedli predavatelji s pomočjo promocijskih materialov in osebnih nagovorov udeležencev, višja šola je bila predstavljena tudi v promocijskem filmu ŠC in na stojnici Skupnosti Višjih strokovnih šol.

Več ...

vcp FOTOGALERIJA  (Andrej Gracelj)

Gospa Vlasta Nussdorfer, univ. dipl. prav., ki je svoj šestletni mandat nastopila v februarju 2013, nam je v petek, 15. 1. 2016, predstavila področja delovanja varuha človekovih pravic, vrste in primere pobud ter način njihove obravnave, v zaključnem delu predavanja pa je odgovarjala na vprašanja študentov.

Več ...

erasmus mV tednu od 2. 11. 2015 do 4. 11. 2015 je Slovenijo obiskal predstavnik španske zasebne Višje strokovne šole tehničnih strok iz Ripolla Escola del Treball del Ripollès - FUNDACIÓ  PRIVADA EDUARD SOLER (http://www.fes.cat/) vodja programa Erasmus+ g. Juanjo Ballesteros, ki na tej zasebni šoli poučuje predmete s področja Mehatronike in v okviru profitnega centra vodi projekte, ki jih po naročilu podjetij in lokalnega okolja izvajajo in tržijo študenti v okviru praktičnega izobraževanja.

Več ...

10-obletnicaVišja strokovna šola ŠC Kranj je 16. 11. 2015 praznovala 10. obletnico. Jubilej smo praznovali skupaj z obletnicami srednjih šol, Šolski center Kranj pa je praznoval častitljivih 70 let. 10 let Višje strokovne šole ŠC Kranj pravzaprav pomeni deset let programa mehatronika, ki se je začel izvajati v tedanjem Tehniškem šolskem centru Kranj.

V ponedeljek, 16. 11. 2015, nas je dopoldne obiskal predsednik republike Borut Pahor, ki si je ogledal festival poklicev in se družil s študenti in dijaki. Istega dne popoldne pa je bila v Kongresnem centru Brdo svečana akademija. V torek, 17. 11. 2015, smo organizirali Mednarodno konferenco UP 2015. 

ravnateljica Višje strokovne šole ŠC Kranj
mag. Lidija Grmek Zupanc

Novembra 2015 smo obeležili 70-letnico ŠC Kranj in 10-letnico obstoja Višje strokovne šole. Ob tej priložnosti je izšel Zbornik, v katerem sta objavljena 2 prispevka o projektu mobilnosti na VSŠ ŠC Kranj. Vodja projekta, ga. Nastja Beznik, univ. dipl. org.,  je v prispevku z naslovom »Mednarodno sodelovanje je naša konkurenčna prednost« zapisala najpomembnejše kronološke značilnosti in dogodke mobilnosti na VSŠ (Zbornik, 2015, str. 169–170), v prispevku »Jure Svetelj – izkušnje državnega prvaka« (Zbornik, 2015, str. 175–176) pa so omenjene dobre izkušnje tega študenta na izmenjavi v podjetju Festo Didactic v Nemčiji.

pdfMednarodno sodelovanje je naša konkurenčna prednost.pdf

pdfJure Svetelj – izkušnje državnega prvaka

agromehanika mV sredo, 4. novembra 2015, so študenti 1. letnika programa ekonomist, smer komerciala, obiskali podjetje Agromehanika, d.d. Podjetje je vodilni proizvajalec škropilne tehnike in traktorjev v Sloveniji in eden večjih proizvajalcev škropilne tehnike v Srednji in JV Evropi. Izdelki so visoke kakovosti, enostavni za uporabo in stroški za njihovo vzdrževanje so nizki. Izdelki so izdelani v skladu z evropskimi standardi. Namenjeni so uporabi v kmetijstvu, gozdarstvu, vinogradništvu, zasebnem in javnem sektorju.

Več ...

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo