Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

Slika4V petek, 20. aprila 2012, so se EKOfrendi in mentorica na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani udeležili slovesnega zaključka akcije Zemljo so nam posodili otroci 2012.  

Cilj akcije, ki poteka pod okriljem Agencije RS za okolje in Zveze prijateljev mladine Slovenije, že vse od leta 2006, je spodbuditi mlade, da v lokalni skupnosti poiščejo podjetja in posameznike, ki so aktivni na področju skrbi za okolje in jih nominirajo za nagrade v različnih kategorijah: voda, zrak, zemlja, odnosi z javnostmi s področja okoljskih zadev, najbolj aktivna šola, najboljša nominacija, glavna nagrada.

Letos so učenci višjih razredov osnovnih šol in dijaki srednjih šol pod vodstvom mentoric in mentorjev pripravili več kot 100 projektov. TŠC Kranj je nominiral družbo Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.  v kategoriji ozaveščanje javnosti o pomenu naravnega okolja. Nagrado v tej kategoriji je prejelo Turistično društvo Hraše.

Zmagovalcem celotne akcije - OŠ Sostro je nagrado podelil predsednik republike, dr. Danilo Türk, ki je častni sponzor dogodka že od leta 2008. V pozdravnem nagovoru je poudaril, da so učenci in dijaki, ki sodelujejo v tem projektu, posredovali mnogo sporočil in dokazali, da odlično razumejo nujnost in pomen varovanja narave, ekologije, trajnostnega razvoja in biotske raznovrstnosti.

Slika1Slika2Slika3

Več o dogodku in nagrajencih na spletni povezavi:
http://www.planet-zemlja.org/zemljo-so-nam-posodili-otroci/

Pripravila: mag. Branka Jarc Kovačič

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo