Osnovni podatki

URADNE URE

TELEFONSKE ŠTEVILKE

 

Naziv: ŠOLSKI CENTER KRANJ

Skrajšan naziv: ŠC KRANJ

Naslov: Kidričeva cesta 55, 4000 KRANJ

Matična številka: 6286259000

Davčna številka: SI12782076

Zakoniti zastopnik: direktor JOŽE DRENOVEC

Transakcijski račun: 01100-6000041636 pri Banki Slovenije

Telefon: 04-280-40-00

Telefaks: 04-280-40-35

Spletna stran: http://www.sckr.si

Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Sedež Šolskega center Kranj je Kidričeva cesta 55, Kranj. Dejavnosti se izvajajo tudi na naslovih Cesta Staneta Žagarja 33, Kranj in Župančičeva 22, Kranj. 

Več ...

Predstavitev šolskega centra

Glavni vhod v šolo

Šolski center Kranj je nastal z združitvijo Tehniškega šolskega centra Kranj in Ekonomsko-storitvenega izobraževalnega centra Kranj, iz katerega se je izločila Ekonomska gimnazija. Tako Šolski center nadaljuje in združuje bogato tradicijo srednjega izobraževanja kranjskih šol, ki se je začela po drugi svetovni vojni.

Več ...

Vizija, poslanstvo, vrednote

VIZIJA

IZOBRAŽUJEMO ZA POKLICE PRIHODNOSTI S SODOBNIM ZNANJEM IN DOBRIMI MEDČLOVEŠKIMI ODNOSI med vsemi udeleženci. Pripadnost ustanovi in sodelovanje z gospodarstvom in okoljem sta pomembni sestavini naše uspešnosti pri usposabljanju dijakov in študentov.

 

POSLANSTVO

Na Šolskem centru Kranj ustvarjamo in prenašamo znanje, ki našim dijakom in študentom omogoča uspešno vključevanje v globalno okolje.

 

VREDNOTE

Delavnost, strokovnost, odgovornost, inovativnost, etičnost, sodelovanje, poštenost, pozitivna naravnanost, skrb za okolje.

Zgodovina in razvoj

ŠOLSKI CENTER KRANJ JE ŠOLA Z DOLGOLETNO TRADICIJO.
 
V Kranju je Ministrstvo za industrijo Slovenije v letu 1946 ustanovilo Strojno tovarno, ki se je že marca 1946 preimenovala v ISKRO. Ob tovarni je bila leta 1951 zgrajena šola za 300 učencev. Potrebe po strokovnih kadrih so iz leta v leto naraščale.

Stara šola
Stara šola, zgrajena l. 1951, imenovana industrijska šola ISKRA.

Več ...

Direktor

drenovecDRAGE DIJAKINJE IN DIJAKI, SPOŠTOVANI STARŠI!

Novo šolsko leto je pred nami. Ne pozabite na pregovor, da kolikor znaš, toliko veljaš. Živimo v družbi znanja in vseživljenjskega učenja. Učenje se nikoli ne konča. Pridobljeno znanje posamezniku omogoča izbiro v življenju, dviga samozavest in spodbuja razvoj. Prav zaradi tega vas želim spodbuditi k resnemu in odgovornemu delu v šoli.

Drage dijakinje in dijaki, zavedam se, da ste v enem od najlepših obdobij v življenju in da poleg šole želite tudi »živeti«. Zavedam se, da šola od vas zahteva izpolnjevanje obveznosti, ki niso vedno na vrhu vaše liste priljubljenosti. Zato se učite sproti, veliko lažje in z večjim uspehom boste sledili delu v šoli, ostalo pa vam bo tudi dovolj časa za »življenje«. Izkoristite tudi področja obšolskih dejavnosti in aktivnosti, ki vam jih ponujamo na šolskem centru. Šolski center Kranj vam ponuja veliko.

Veseli bomo, če boste zahtevali še več. Tu smo zaradi vas in veseli bomo, če boste v šolo prihajali z veseljem, se v njej dobro počutili, pridobili ustrezno znanje ter veščine in vrednote, ki vam bodo koristile pri nadaljnjem šolanju in v življenju.

Vsi zaposleni na šoli se zavedamo, da opravljamo odgovorno delo, zato delamo strokovno in po svojih najboljših močeh. Želimo si ustvarjalnega sodelovanja s starši in dijaki. Starši, spremljajte delo vaših otrok in sodelujte z nami. Mi se bomo trudili, da bi bilo to sodelovanje čim boljše. Na svojem področju želimo biti najboljši.

Jože Drenovec, direktor ŠC Kranj

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo