Srednja tehniška šola Šolski center Kranj, Kidričeva c. 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

V petek, 19. maja 2017, se je na starem Bazenu Kranj iztekla sedemletna kampanja Pozor(!)ni za okolje. Na prireditvi, ki jo je vodil podpornik kampanje Boštjan Gorenc – Pižama, je pobudnik kampanje družba Goodyear Dunlop Sava Tires podelil priznanja najboljšim šolam.

Več ...

mepi FOTOGALERIJA (Gabrijela Krajnc, Magda Papič in Petra Ogrizek)

V četrtek, 25. 5. in v petek 26. 5. je potekala poskusna odprava udeležencev programa MEPI na bronasti stopnji. Mladi so se razdelili v dve skupini in prvi dan prehodili pot od Šolskega centra Kranj preko Jošta, Mohorja do Dražgoš.

Več ...

E avto MLADI FOTOGALERIJA  (Srećko Simović)

Dijaki STŠ Kristjan Cuznar (3.Ea), Matic Gregorčič (3.Ea), Jaka Novak (3.Ma), Matija Topolovec (3.Ma) in študent VSŠ Klemen Cuznar (elektroenergetika) so pod mentorstvom Srećka Simovića, univ. dipl. inž. in Primoža Kurenta, univ. dipl. inž. od 15. 5. do 19. 5. 2017 sodelovali v okviru projekta »E-avto-mladi« predelave bencinskega Smart for 2 v električnega.

Več ...

V četrtek, 18. 5. 2017, je na ŠC Kranj potekal Strokovni posvet z delodajalci. Letošnji posvet je bil zelo obiskan, saj se ga je udeležilo preko 40 mentorjev iz podjetij. Glavni namen organiziranja navedenega dogodka je omogočiti mentorjem izmenjavo informacij, seznanitev s konkretnimi aktivnostmi na ŠC Kranj, predvsem pa jim omogočiti oziroma skupno oblikovati možnosti še večjega medsebojnega sodelovanja na ravni ŠC Kranj – podjetje.

Več ...

forum1m 9. maja je na TŠC Maribor potekal 9. forum mehatronikov Slovenije. To je dogodek, na katerem se srečajo in predstavijo mladi srednješolci in njihovi mentorji iz srednjih šol z različnimi projekti, ki nastajajo v času pouka.

Dijaki ŠC Kranj Gal Nadrag, Filip Kavčič in Jure Jelovčan iz 4. Ma pod mentorstvom Jureta Medena so osvojili zlato priznanje za izdelavo 3D POV prikazovalnika za vizualizacijo raznih 3D teles, ki si jih je z raznimi 2D projekcijami težje predstavljati.

Več ...

partnerstvo-za-spremembe-1m V četrtek, 20. 4. 2017, so bili na obisku na Šolskem centru Kranj člani projektne skupine Partnerstvo za spremembe (https://www.partnerstvozaspremembe.si/). V skupni so bili predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Več ...

gal-mGal Nadrag, navdušenec nad tehniko in naravoslovjem

Več ...

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo