Srednja tehniška šola Šolski center Kranj, Kidričeva c. 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

prvakim Šest dijakov našega šolskega centra je bilo del mladinskega moštva do 19 let, ki so v petek, 29. 1. 2016, v Ljubljani po drugi zaporedni zmagi v finalu nad ljubljansko Olimpijo osvojili naslov državnih prvakov. 

V vrstah zmagovalcev so nastopili vratar Kristjan Šenk, branilca Aljaž Pangerc in Žan Potočnik ter napadalci Matic Štenkler, Rok Mubi in Maj Tavčar.

Čestitamo!

Več ...

genialec0m V torek, 2. februarja 2016, je potekalo državno tekmovanje 'Mladi genialci – kviz o energetiki'. Kviz je namenjen 3. in 4. letnikom srednjih poklicnih šol in tehničnih gimnazij v Sloveniji. Udeležila se ga je tekmovalna ekipa dijakov 4. letnika Srednje tehniške šole. Andraž Janežič, Dejan Marić in Dominik Triplat so pokazali poglobljeno znanje o energiji, trajnostnih in obnovljivih virih energije, osnovnih pojmih v energetiki, podnebnih spremembah, jedrski energiji kot trajnostnem viru in radioaktivnosti.

Več ...

lth3m V industrijski coni Trata smo si v torek, 2. 2. 2016, ogledali oddelke Konstrukcija, Tehnologija in Proizvodnja orodjarne. V novi stavbi se nahajajo od novembra 2014.

Skupina LTH Castings sicer deluje v 5 obratih v 3 državah: obrat Škofja Loka, obrat Ljubljana, obrat Orodjarna (Trata) – vsi trije pod imenom LTH Castings, obrat LTH Metal Cast na Hrvaškem in obrat LTH Learnica v Makedoniji. Kupci njihovih izdelkov so Daimler, BMW, Audi, Bosch, ...

Več ...

stas m1Čestitamo Stašu Modicu, dijaku športnega oddelka (3. Šm) STŠ, za doseženo odlično 6. mesto na svetovnem lokostrelskem pokalnem tekmovanju v Franciji (Nimes). Več o tekmovanju si lahko preberete na: 
http://www.ianseo.net/TourData/2016/1276/IFCJM.php

Stašu želimo še mnogo vrhunskih dosežkov!

Pripravila: Maja Damijan

igor v1Čestitamo reprezentanci U18 in dijaku športnega oddelka (3. Šr) STŠ Igorju Vekiću za udeležbo in zmago na nogometnem turnirju Granatkin v Rusiji.

Več o turnirju si lahko preberete na:
http://granatkin.com/index.php/en/news-2016en/980-slovenia.

Igorju želimo veliko športnih dosežkov tudi v prihodnje!
(Na sliki Igor Vekić - 2. vrsta skrajno levi, št. 12.)

Pripravila: Maja Damijan

novoletni koncert FOTOGALERIJA (Sašo Bogataj)

V sredo, 23. decembra 2015, smo v okviru dijaške skupnosti pripravili proslavo ob državnem prazniku in  novoletni koncert. V šolski športni dvorani so nastopili plesalci Folklorne skupine Iskraemeco, tolkalna skupina Otroci ritmov in Šolski band.

Več ...

V četrtek, 10. decembra 2015, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju astronomije. Udeležilo se ga je 8 dijakov Srednje tehniške šole.

Bronasto priznanje sta prejela Matic Vrečko, 1.Mb in Urban Rems, 3.Ma. Prejemnikoma priznanj za doseženi rezultat iskreno čestitamo.

Pripravila: Aleksandra Frelih, prof.

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo