Srednja tehniška šola Šolski center Kranj, Kidričeva c. 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

zasluzni FOTOGALERIJA (Miran Kozmus)

Dragi dijaki,

bodite ponosni nase in na vaše dosežke. Čestitam vsem, ki vam je uspelo uspešno zaključiti to šolsko leto. Vsem, ki vam do popolnega uspeha še kakšen korak manjka, pa želim veliko volje in energije za dokončanje neopravljenih zadev.

Več ...

izlet  V petek, 12.6.2015, so trije naj dijaki ŠC Kranj Jaka Kordež (STŠ), Matej Langus (SG) in Andreja Bogataj (SESGŠ) odšli na nagradni polet.

Odpravili so se v Lesce, kjer so se iz Letalskega centra Lesce odpravili na enourni polet po Gorenjski. Poleteli so nad najvišjim slovenskim vrhom Triglavom, dolinami Krme, Kota in Vrat in nad okoliškimi kraji.

Več ...

V četrtek, 11. junija, je bil na Gimnaziji Franceta Prešerna županov sprejem "mladih prebojnikov" Mestne občine Kranj.

Župan MOK je letos na posebni prireditvi sprejel osnovnošolce in srednješolce, ki so na državnih tekmovanjih iz znanja ali pri mladinskem raziskovalnem delu dosegli vidne rezultate.

Več ...

raziskovalci FOTOGALERIJA  (Avtor fotografij: Branko Vrečar)

V ponedeljek, 18. maja 2015 je na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota potekalo 49. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2015.

Zlato priznanje za avtorstvo naloge Model avtomobila, voden z mislimi (področje Tehnika in tehnologija) je prejel Matevž Zupin, mentor prof. Aljaž Rogelj.

Več ...

V soboto,  18. 4. 2015, je na Gimnaziji Celje - Center, potekalo državno tekmovanje dijakov srednjih tehniških in strokovnih šol ter srednjih poklicnih šol v znanju matematike. Kar sedem dijakov z naše šole je prejelo zlata priznanja:
1. letnik: Klemen Buh, Martin Prelog, Matic Gregorčič in Mihela Hudobivnik
2. letnik: Gal Nadrag
4. letnik: Metod Medja

Vsem dijakom čestitamo za izjemno uspešno reševanje nalog in za zelo dobre uvrstitve na državnem tekmovanju.

Pripravila: Marija Rogelj

FOTOGALERIJA  (Avtor fotografij: Branko Vrečar) modraze

mepi

(Kura in curry, Ratitovška obzorja, april 2015, str. 21)
pdfRO_April_2015.pdf 

Dijaki Tehniške gimnazije ŠC Kranj Vili Polajnar, Miha Bogataj in Patrik Tarfila iz Železnikov so se konec februarja poslovili od tukajšnje zime in pozdravili vroče in soparno podnebje na Mauritiusu, kjer jih je čakalo nepozabno doživetje.

Več ...

sedemletna-potm V okviru projektnega tedna sta nas  v petek, 17. aprila, obiskala popotnika Dominika in Igor Osvald. Predstavila sta svoje sedemletno potovanje po svetu.

Kolikor se je dalo, sta potovala po kopnem in z javnimi prevoznimi. S seboj sta vzela le tisto, kar lahko spraviš v nahrbtnik. Povedala sta, da ju zanimajo ljudje, ne pa znamenitosti.

Dijaki in profesorji so bili navdušeni nad njunim predavanjem. Tisti, ki niste bili zraven, pa si lahko pogledate njuno spletno stran (http://www.osvald.si/). V knjižnici pa si lahko izposodite tudi njuno knjigo z naslovom Enosmerna vozovnica. Njuna pot se je namreč začela z enosmerno vozovnico do Istanbula.

Več ...

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo