Srednja tehniška šola Šolski center Kranj, Kidričeva c. 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

fazanovanje FOTOGALERIJA (Vera Brezar in Gregor Kalan)

V sredo, 7. septembra, so dijaki višji letnikov pripravili fazanovanje za dijake 1. letnikov. Prvošolci so se  preizkusili v dveh aktivnostih, na koncu  pa je sledila še zaprisega.

Tako so prvošolci na simboličen način postali enakovredni dijakom višjih letnikov.

Hvala vsem, ki so kakor koli sodelovali pri pripravi prireditve.

Za DS: Romana Debeljak

 FOTOGALERIJA  (Alenka Potočnik Zadrgal) podelitev

Spoštovani dijaki, udeleženci izobraževanja odraslih, ste generacija, ki ste uspešno maturirali ravno ob 25. letnici naše prelepe, neodvisne Slovenije.

Upam, da ste ponosni na našo domovino in da boste vsaj vi, mladi, zmogli toliko moči in dobre volje, da bomo ostali država, kjer se spoštujeta strpnost, individualnost in dostojanstvo vsakega posameznika.

Več ...

FOTOGALERIJA (Miran Kozmus)KonecPouka

3Dprinter1m Na povabilo podjetja 3WAY, d.o.o., smo se prijavili na žrebanje za 3D printer. Podjetje je izvedlo žrebanje 2. 6. 2016, srečna dobitnica nagrade pa je ravnateljica STŠ Saša Kocijančič.

Več ...

mymachine160MyMachine je projekt, v katerem so vključene vse skupine v izobraževalnem sistemu, in sicer osnovnošolci, srednješolci in študentje. Več o tem si lahko preberete na:
http://www.mymachineglobal.org

ŠC Kranj smo sodelovali na razstavi MyMachine, ki je bila dne 16. 6. 2016, za katero smo izdelali "Torbo, ki gre sama za tabo", ki je mobilni robot, ki sledi uporabniku.

Več ...

Slovenija praznuje 25. obletnico osamosvojitve, zato letos praznujemo dan državnosti posebej ponosno in slovesno.

Na Srednji tehniški šoli in Strokovni gimnaziji smo se odločili, da bomo 25. obletnico osamosvojitve Slovenije obeležili z nagradnim natečajem za kratek filmček z naslovom Ponosen na Slovenijo ter s tem popestrili tudi šolsko proslavo ob državnem prazniku.

Med prispelimi filmi je komisija dijakov dijaške skupnosti obeh šol odločila, da nagrado prejme filmček, ki prikazuje nekatere značilnosti in lepote Slovenije. Skupaj s prijateljem ga je posnel dijak 2.Gb Timotej Vrtnik. Iskrene čestitke!

Želimo vam lepo praznovanje in vas vabimo k ogledu filmčka.

 

Pripravila: Alenka Luštrek, prof.

posvet z delodajalciFOTOGALERIJA  (Miloš Frelih)

19. maja 2016 se je ob 14. uri v učilnici št. 509, ŠC Kranj, odvijal tradicionalni dogodek Strokovni posvet z delodajalci.

Udeležence dogodka so nagovorili direktor ŠC Kranj gospod Jože Drenovec, gospa Saša Kocijančič, ravnateljica Srednje tehnične šole ŠC Kranj in gospa mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica Višje strokovne šole ŠC Kranj.

Več ...

eye mPredstavitev delavnice dijakov STŠ na EYE 2016 v Strasbourgu je bila uspešno zaključena.

Pripravil: Aleš Hvasti

50rV Murski Soboti je v ponedeljek, 16. maja 2016 potekalo 50. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije.

V Sloveniji vsako leto poteka 16 mestnih in regijskih srečanj, na katerih se zbere več kot 2500 mladih raziskovalcev iz osnovnih in srednjih šol. Ti predstavijo približno 1200 nalog, pripraviti pa jim pomaga več kot 1000 mentorjev.

Več ...

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo