Srednja šola za elektrotehniko in računalništvo Slovensko  English  

Srednja šola za elektrotehniko in računalništvo
Šolski center Kranj

Kidričeva cesta 55
4000 Kranj

tel.: (04) 280 40 00

info@sckr.si

festmeh

Fotografska razstava

safe si logo

Ta trenutek na strani:
 8 obiskovalcevIzobraževalni programi Strokovne in poklicne šole

Strokovna in poklicna šola je največja organizacijska enota Tehniškega šolskega centra Kranj. Organizacijske spremembe in vplivi socialnega okolja so strokovni področji strojništva in elektrotehnike, za kateri je izobraževala "Iskra", spremenili, posodobili in prilagodili potrebam gospodarskega okolja.

Tako danes izobražujemo za področja ELEKTROTEHNIKE, RAČUNALNIŠTVA in MEHATRONIKE. Ta tri področja predstavljajo temelj sodobnih tehnologij, ki se uveljavljajo v našem okolju.

Ob vključitvi v evropske povezave so se tudi na področju strokovnih izobraževanj pojavile velike spremembe. Prvi korak so predstavljali izobraževalni programi, pripravljeni po novih izhodiščih.

Takšna sta izobraževalna programa na področju mehatronike. Na ostalih dveh strokovnih področjih se spremembe uvajajo prav s tem šolskim letom. Pojavijo se drugačne programske enote, ciljno orientiran pouk s tesnim medpredmetnim povezovanjem, spremljanje usvojenih kompetenc ter kreditno vrednotenje.

Dijaki v prenovljenih izobraževalnih programih opravljajo tudi praktično izobraževanje v delovnem procesu (PUD). Dijaki in starši si lahko delodajalca izberejo sami, v nasprotnem primeru ga določi šola.

V času opravljanja PUD šola uredi dijakom nezgodno zavarovanje. V triletnih programih se PUD izvaja v prvem in drugem letniku v obsegu treh tednov, v tretjem letniku pa celotno polletje. V štiriletnih programih se PUD izvede združeno, štiri tedne v tretjem letniku.

loader

ŠKL

Vreme

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo