Srednja tehniška šola Šolski center Kranj, Kidričeva c. 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

Dijake 2. letnika Tehniške gimnazije ter Srednje tehniške šole obveščamo, da bodo imeli v ponedeljek, 19. 3. 2018 predavanje o Varni rabi spleta v predavalnici šole (289). Predavanje bo trajalo 2 šolski uri in je za vse dijake obvezno.

oddelek

3. ura

spremljevalec

4. ura -

spremljevalec

2. Ea(Mb

A. Jerala

M. Frelih

2. Ee

A Bregar

A. Bregar

2. Me

L. Mohorič

L. Mohorič

2. Ra

I. Toman

B. Pogačnik

2. Rb

M. Arh

M. Baloh

 

oddelek

5. ura

spremljevalec

6. ura

spremljevalec

2. Ga

S. Rozman

D. Debeljak

2. Ma

J. Albreht/ A. Rogelj

J. Albreht/ A. Rogelj

2. Re

N. Železinger

B. Pavlič/Ž. Lausegger

Pripravila: Lijana Medič

V ponedeljek, 26.3.2018, bomo za dijake oddelkov 3.Ra in 3.Rb organizirali ekskurzijo ob pouku. Ogledali si bomo Video produkcijo Kregar v Ljubljani. Dijaki imajo prve tri šolske ure pouk, četrto uro imajo malico, nato pa se ob 10.25 zberejo pred šolo, od koder se bomo ob 10.30 odpeljali v Ljubljano. Povratek je predviden okrog 13.30.

Stroške ekskurzije (prevoz z avtobusom) bodo dijaki poravnali po položnici.

Dijake opozarjamo na primerno vedenje. Kajenje ter uživanje alkoholnih pijač in drugih opojnih substanc na ekskurziji ni dovoljeno.

Spremljevalci:

Aleš Hvasti,

Alenka Luštrek

Marija Rogelj

Miran Kozmus

V četrtek, 15.3.2017, bo na šoli potekalo matematično tekmovanje Mednarodni matematični kenguru in odbirni del tekmovanja za državno tekmovanje iz matematike.

Dijaki tekmovalci pridite ob 12.20 pred učilnico, v kateri boste tekmovali. Tekmovati začnete ob 12.30 uri. S seboj prinesite pisalo in geometrijsko orodje.

Dijaki tekmovalci boste na dan tekmovanja opravičeni od pouka 7., 8., 9. in 10. uro.

Razpored tekmovanja si poglejte na seznamih, ki bodo nalepljeni pred učilnicama 313 in 314 od 12.00 dalje na dan tekmovanja.

Za dijake strokovne gimnazije in tehniške šole tekmovanje traja 90 minut + 10 minut (odmor) + 45 minut (odbirni del), za dijake poklicne šole pa 60 minut.

Vsem tekmovalcem želimo uspešno tekmovanje.

Pripravila:

Nataša Gazvoda, prof.  in Janez Zupanec, univ. dipl. mat.

Spoštovani dijaki, študentje in starši!

Dne 14. 3. 2018 bo v Sloveniji ponovno potekala splošna enodnevna stavka v vzgoji in izobraževanju, saj je bilo dogovarjanje med vlado in SVIZ-om glede stavkovnih zahtev neuspešno. Z njo želimo zaposleni v vzgoji in izobraževanju še naprej opozarjati na podcenjujoč odnos oblasti do našega odgovornega dela in vladi zastaviti vprašanje ZAKAJ JE IZOBRAŽEVALNO DELO VREDNO MANJ?

Ker smo zaposleni na naši šoli stavko izglasovali, bo tega dne naša šola zaprta. Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni dijaki, študentje in starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi si za dobro naših otrok preprečili dolgotrajno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem.

Hvala za razumevanje.

Spoštovani dijaki in študentje!

 

Zadnje čase opažamo, da je v šolskih prostorih kljub rednemu čiščenju več blata. Ker vsi radi delamo v urejenih in čistih prostorih, je dolžnost vsakega od nas, da k urejenosti in čistosti prispevamo po svojih močeh.

Prijazno vas prosimo, da pred vhodom v šolsko zgradbo očistite čevlje. Problem bo najlažje rešljiv, če boste v šolo prihajali po urejenih poteh in ne po blatnih bližnjicah.

 

                                                 Jože Drenovec, direktor ŠC Kranj

V petek, 16. marca 2018, bo na Gimnaziji Škofja Loka potekalo Regijsko tekmovanje srednješolcev v znanju fizike za Stefanova priznanja. Odhod avtobusa izpred Šolskega centra Kranj bo ob 13.00, pričetek tekmovanja bo ob 14.00.

Dijaki, ki ste se prijavili na tekmovanje, imate v petek pouka prost dan.

Na tekmovanju vam želimo veliko uspeha.

Pripravila: Ivanka Toman, prof.  

V ponedeljek, 12.3.2018, bo ob 13. uri  potekalo šolsko tekmovanje iz znanja kemije. Tekmovalci pridejo pred učilnico 358 pet minut pred začetkom tekmovanja.

Trajanje tekmovanja 60 minut. Potrebni pripomočki: pisalo, svinčnik, ravnilo, radirka, računalo.

Tekmovalcem želim veliko uspeha.

Pripravila: Klavdija Stropnik, prof.

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo