Strokovna gimnazija Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

V četrtek in petek, 28. in 29. aprila 2019, bomo za dijake 2.GA in 3.GA razreda Strokovne gimnazije organizirali ekskurzijo na Bavarsko. Odhod avtobusov bo ob 4.00 uri izpred šole, avtobus pa se bo ustavil tudi na OMV servisu v Lescah in na Petrolu pri Hrušici. Povratek v Kranj je predviden v petek okrog 23. ure.

 

Ekskurzijo bodo dijaki plačali s položnico v dveh obrokih.

Ekskurzija je za vse dijake tretjega letnika Strokovne gimnazije obvezna. Vsi, ki se ekskurzije ne bodo udeležili, in svoje odsotnosti zaradi upravičenih razlogov ne bodo javili, bodo ekskurzijo plačali v celoti.

 

Ogledali si bomo Tehniški muzej v Münchnu, spominsko obeležje Dachau, distribucijski center BMW Welt, letališče München in grad Neuschwanstein, zadnji grad Ludvika II. Bavarskega.

Na poti po državah EU moramo imeti s seboj veljaven dokument: potni list ali osebno izkaznico.

Priporočamo malico iz nahrbtnika in opozarjamo na primerno in udobno obutev.

 

                                                                                                                  Ravnateljica:

                                                                                                          mag. Lidija Goljat Prelogar

V četrtek, 21. 3. 2019, bomo izvedli strokovno geografsko ekskurzijo za dijake četrtega letnika SG, ki imajo za izbirni maturitetni predmet geografijo.

Ogledali si bomo geografske značilnosti Velenjske kotline – s poudarkom na reliefnih spremembah kot posledice kopanja premoga in TEŠ6.

Odhod bo ob 7.15 uri izpred šole. Vsebinski del bo potekal od 9.00 do 13.00, ko se vračamo v Kranj. Predviden prihod v Kranj je med 14.30 in 15.00 uro.

Priporočeni pripomoči: pisalo, zvezek za zapiske, trdna podlaga za pisanje, ustrezna športna obutev in nekaj malice.

 

Pripravil: Matej Lavtižar

V petek, 15. marca 2019, bo na Biotehniškem centru Naklo potekalo Regijsko tekmovanje srednješolcev v znanju fizike za Stefanova priznanja. Odhod kombija izpred Šolskega centra Kranj bo ob 13.30, pričetek tekmovanja bo ob 14.00.

Dijaki, ki ste se prijavili na tekmovanje, imate v petek pouka prost dan. Na tekmovanju je dovoljena uporaba zbirke fizikalnih nalog in matematičnih enačb (.pdf), ki jo natisnjeno lahko prinesete na tekmovanje.

Na tekmovanju vam želimo veliko uspeha.

Pripravila: Ivanka Toman, prof.  

V torek, 12. marca 2019, bodo dijaki 4.Ga in 4.Gb razreda obiskali Izobraževalni center za jedrsko tehnologijo na Reaktorskem centru Podgorica pri Ljubljani. Dijaki imajo prve tri ure pouk, odhod izpred šole je ob 10.10.

Vsi dijaki bodo poslušali predavanje z naslovom Elektrika iz jedrske energije in v kratki delavnici spoznali merjenje radioaktivnosti. Dijaki, ki se pripravljajo na maturo iz fizike, bodo nato imeli voden ogled pospeševalnika, ostali dijaki pa si bodo ogledali stalno razstavo o jedrski fiziki.

Predviden povratek v Kranj je ob 14.30.

Pripravila: Ivanka Toman, prof.

V soboto in nedeljo, 18. in 19. maja 2019, organiziramo dvodnevno strokovno ekskurzijo, s katero lahko pridobite potrebne ure PPIV. Upoštevajoč želje dijakov, ki se teh ekskurzij običajno udeležujejo, bomo obiskali muzej Ferrarija v Modeni, avtodrom v Monzi ter muzej Alfa Romeo v Milanu, ogledali pa si bomo tudi mestni središči.

Program ekskurzije in prijavnice si lahko natisnete sami, dobite pa ju tudi pri profesoricah Klavdiji Stropnik, Magdi Papič ter Alenki Potočnik Zadrgal (za SESGŠ pri prof. Nini Železinger) ali v šolski knjižnici.

Zaradi rezervacije avtobusa ter predčasnega nakupa skupinskih vstopnic se je na ekskurzijo potrebno prijaviti najkasneje do 22.3.2019 ali do zapolnitve prostih sedežev v avtobusu.

Lepo vabljeni.

 

Pripravila: Alenka Potočnik Zadrgal

 

Dijake SG obveščamo, da bo v ponedeljek, 11.3.2019, potekalo šolsko tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete. Tekmovanje se bo pričelo ob 13.00 uri, v učilnici 352. Prijavljeni dijaki tekmovalci zaključijo s poukom ob 12.10.

Želimo vam veliko uspeha.

Pripravila: Darija Kramarič, univ.dipl. bio.

V petek, 8. 3. 2019, bomo organizirali kulturni dan za dijake 1. in 2. letnika SSI programov, 1. letnik PTI programov ter 1. in 2. letnik SG.

V SNG Drama v Ljubljani si bomo ob 19.30 ogledali predstavo Antona Tomaža Linharta Ta veseli dan ali Matiček se ženi.

Odhod avtobusov izpred šole je ob 18.15. Dijaki naj se pred odhodom, pred začetkom in na koncu predstave javijo svojim spremljevalcem, ki bodo objavljeni naknadno.

Cena karte je 10 evrov, dijaki bodo znesek poravnali po položnici skupaj s stroški za prevoz.

Predstava bo trajala do 22. 05, nato sledi odhod z avtobusi nazaj v Kranj.

Gledališka predstava je kulturni dogodek, zato upamo, da bo kulturno tudi obnašanje.

                                                                                                                  Pripravili:                            

 Špela Tomažič, prof., Maja Jošt, prof.

V sredo, 6. 3. 2019, bo na Gimnaziji in SŠ Rudolfa Maistra v Kamniku potekalo območno tekmovanje iz znanja geografije.                                                                        

Odhod izpred šole bo ob 12.15 uri.

Potrebni pripomočki: trda podlaga za pisanje, pisalo, svinčnik, barvice, ravnilo, radirka, kompas, atlas sveta in Slovenije

Tekmovalcem želim veliko uspeha.

 

 Pripravil: Matej Lavtižar

V sredo, 20. 2. 2019, si bodo dijake 4. Ga in 4. Gb razreda tehniške gimnazije ogledali predstavo Angel pozabe v ljubljanski Drami.

Dijaki bodo imeli prvi dve uri pouk. Sledi malica in odhod izpred šole ob 9.30. Predstava se bo začela ob 11.00 in se bo zaključila ob 12.30.

Dijaki se bodo vrnili v Kranj ob cca 13.30.

Učitelji spremljevalci

-        Vlasta Jemec, prof.

-        Jolanda Škofic Zakotnik, prof.

-        Dejan Galjot

Pripravila

Vlasta Jemec, prof        .                   Mag. Lidija Goljat Prelogar,

                                                          ravnateljica                                    

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo