Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

V šolskem letu 2018/19 je bilo organiziranih že kar nekaj športno-rekreativnih dogodkov, ki ste se jih zaposleni na ŠC Kranj lahko udeležili.
Začeli smo z že tradicionalnim oktobrskim športno-strokovnim srečanjem - Elektriada, ki je letos potekala v Novigradu od 12. do14.10. 2018.
V mesecu novembru (27.11. 2018) smo nadaljevali (tudi ta nam je že prešel v navado) s pohodom, ki ga za zaposlene na ŠC Kranj organizira sindikat. Letos je pohod z krajšim postankom trajal 2,5 ure in prehodili smo približno 5 km makadamskih in gozdnih poti (Turistična kmetija Majerček -cerkev Sv. Nikolaja nad Mačami).
V mesecu decembru pa sta bila organizirana dva rekreativna dogodka; Božičkov tek (za dijake in profesorje) ter tudi že tradicionalni nočni pohod v Tamar (prof. B. Vrečar) .

In že smo v letu 2019. Naj bo SREČNO in ZDRAVO!

V tokratnem prispevku bi vam priporočila ogled oddaje, ki je bila na sporedu v torek, 1. 1. 2019 na programu SLO2 in sicer RESNICA O TELESNI PRIPRAVLJENOSTI. Na preprost in razumljiv način, tako za poznavalce, kot tudi za tiste, ki na tem področju še niste tako vešči, prikazuje enostavne vaje za ohranjanje zdravja in pridobivanje ter testiranje vaše telesne pripravljenosti (kondicije).
Priporočene vaje in teste lahko preizkusite tudi sami, s prijatelji, z družinskimi člani, sodelavci, itd. Mogoče pa dobite dodatno motivacijo, da naredite nekaj dobrega zase, za svoje telo, izboljšalo se bo vaše splošno počutje, imeli boste več volje in energije za premagovanje vsakodnevnih, takšnih in drugačnih, obremenitev.

 Simona Kert, prof.

Migajte sami ali v dvoje,
s prijatelji ali z družino,
naj med vadbo vam bo fino,
da telo se bo sprostilo in srce prijetno poskočilo.

Ostanite zdravi, polni energije, naužijte se sonca, morja, hribov…narava nam  ponuja vse in še več… izkoristite to izobilje… v gibanju, v prehrani in v pozitivnem razmišljanju.

https://www.youtube.com/watch?v=Z4ziWoCuf5g

Pripravila Simona Kert, prof. športne vzgoje

Poskusimo s skupnimi močmi končno priklicati pomladno sonce….
POZDRAV SONCU se namreč imenuje vaja, ki jo tokrat predlagam za prijetnejši  začetek dneva, za več energije, za sprostitev duha in še kaj bi se našlo
Izvedba zunaj v naravi, kot jo prikazuje video, verjetno še nekaj časa ne bo izvedljiva. A naj le-to ne bo vaš izgovor.
Poskusite ga  zjutraj »pozdraviti«  v kotičku vašega ljubega doma.

https://www.youtube.com/watch?v=lMnVh7QoOuQ

Poznate pesem z naslovom I LIKE TO MOVE IT, MOVE IT….naj bo vsaj malo to vaš moto v novem letu …. še vedno so aktualne vaje za oblikovanje telesa in kurjenje maščob iz prejšnje mesečne objave. Gibanje v naravi je pa tako ali tako nepogrešljiv element zdravega življenjskega sloga.

Tokrat pa nekaj vaj za našo hrbtenico, ki nosi taka in drugačna bremena, tako na delovnem mestu kot tudi v privatnem življenju. I LIKE TO MOVE IT, MOVE IT.

Za ogled vaj kliknite na spodnji logotip.

 images

Pripravlja: Simona Kert, prof.

Zakaj je zdravje pomembno?

Zdravje ni vse, vendar je brez zdravja vse drugo nič
    (Schopenhauer,1788–1860, nemški filozof) 

Promocija zdravja pri delu

Za uspeh promocije zdravja je najpomembnejše, da dejavno sodelujeta obe najpomembnejši strani – delodajalci in delavci. V podjetju se nič ne more zgoditi brez privolitve in podpore vodstva, ki se zaveda pomena zdravih in motiviranih delavcev.

Številni primeri dobre prakse in izkušnje kažejo, da je mogoče s primernimi ukrepi zmanjšati ali odpraviti negativne vplive dela in delovnega okolja na zdravje ter spodbuditi delavce in delodajalce k oblikovanju zdravju naklonjenega življenjskega sloga.

Več ...

Da boste čili in zdravi, gibajte se v naravi.
Da boste močni in gibljivi, kakšno vajo mogoče bi  naredili.
Tako se dobro boste počutili, in novih dni se veselili.

Vaje za zdravje (https://www.facebook.com/EvaBeauty.0812/)

Pripravila prof. Simona Kert

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo