Medpodjetniški izobraževalni center Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 45
 

thumb logo_PROJEKTATŠC Kranj – SiPŠ sodeluje v partnerskem projektu LdV – MICROEDUCATION. V projektu sodeluje 10 partnerjev iz 7. držav: Turčije, Italije, Romunije, Bolgarije, Belgije, Španije in Slovenije.

 

Tema projekta so mikrokontrolerji, predvsem njihova uporaba pri pouku. Napredek v tehniki je namreč zelo hiter in če želimo spremljati novosti na vseh področjih to od nas zahteva veliko časa, iznajdljivosti, …

 

V projektu smo zbrane predvsem izobraževalne inštitucije in naše poslanstvo je, da mlade izobražujemo in jim podajamo najnovejše znanje.

 

Cilj našega projekta je razvoj partnerstva v katerem bodo učitelji lahko med seboj sodelovali in si izmenjevali izkušnje, prav tako pa bodo razvijali nove aplikacije za mikrokontrolerje, ki jih bodo lahko uporabili in prilagodili svojemu delu. V ta namen so se učitelji strokovnih predmetov dogovorili in izbrali primerljivo opremo in programski jezik.

V praksi se je izkazalo, da so didaktični eksperimentalni seti, katere šole lahko nabavijo, za začetnike preveč zapleteni. V projektu bomo razvili nove, enostavnejše sete s katerimi bo poučevanje na začetni stopnji učinkovitejše.

Več o projektu si lahko preberete na internetni strani.

 

Srečanje partnerjev v Turčiji – Kapadokija (Gulsehir), 8. – 15. 10. 2011

  

Srečanje partnerjev v Italiji – Sicilija (Caltanisseta), 16. – 21. 1. 2012

 

Srečanje partnerjev v Belgiji – Geel, 6. – 11. 5. 2012

 

Srečanje partnerjev v Sloveniji - TŠC Kranj, 16. - 22. 9. 2012

 

Srečanje partnerjev v Bolgariji - Gorna Oryahovitsa, 15.-19.10.2012

 

Srečanje partnerjev v Španiji - Madrid, 10.-15.3.2013

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information